loading
views

CDA: levensloop is helemaal niet mislukt

1 augustus 2007

Het CDA vindt de levensloopregeling helemaal niet mislukt. Dat nog maar circa 5 procent van de werknemers meedoet aan het verlofsparen, is inderdaad niet veel volgens Tweede Kamerlid Elly Blanksma van de regeringspartij.

Maar er valt volgens haar meer uit de regeling te halen, die „nog maar net” vorig jaar is ingevoerd. Hiermee reageert Blanksma op CDA-econoom en architect van de levensloopregeling Lans Bovenberg, die het verlofsparen eerder deze week als mislukt betitelde. Hij wees daarbij op het succes van spaarloon. Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde woensdag dat werknemers vorig jaar voor bijna een miljard euro hebben gespaard aan verlof, tegen 1,1 miljard euro die in 2006 opzij is gelegd als spaarloon.

Integratie spaarloon met levensloop
Het CDA wil dat de regeling voor alle lagen van bevolking aantrekkelijk wordt. Sinds vorig jaar filosofeert de partij al samen met de PvdA over integratie van spaarloon met levensloop. In het coalitieakkoord hebben CDA, PvdA en ChristenUnie afgesproken om dit met werkgevers en vakbonden te bespreken.

Uitbreiding levensloop
Verder heeft het CDA vorig jaar ook al samen met de PvdA voorstellen gedaan om de levensloopregeling uit te breiden met meer en langere verlofmogelijkheden. Ook moeten zelfstandig ondernemers toegang krijgen tot de regeling. Dat zou onder meer soelaas moeten bieden voor onderneemsters, waarvoor de overheid nu geen betaald zwangerschapsverlof heeft geregeld.

Bron: CDA, 1 augustus 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.  

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek