loading
views

Salarissen personeelsmanagement gedaald

31 juli 2007

De salarissen in Nederland blijven zeer gematigd stijgen. Het gemiddelde brutoloon is in het tweede kwartaal van 2007 slechts met 0,3 procent gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar.

In de categorie personeelsmanagement daalden de salarissen zelfs, met 2 procent. Alleen HR-strategen verdienden meer. Dat blijkt uit het continue marktonderzoek van Eprom organisatie adviseurs op basis van data uit de Eprom loonindex.

Communicatie gerelateerde beroepen
De economische groei dwingt organisaties om aandacht te besteden aan de wijze waarop de organisatie in de markt wordt gezien en beleefd, het imago is van wezenlijk belang. Dit zorgt ervoor dat er een grotere vraag ontstaat naar communicatie gerelateerde beroepen, in het bijzonder op strategisch organisatie niveau. Eprom meet een stijging van 8,4 procent binnen deze beroepsgroep.

Salarisdaling voor HR-functies
Bij het personeelsmanagement is een salarisdaling waargenomen van –2 procent. Opvallend, zo analyseert beloningsadviseur Loes de Cock van Eprom. Want personeelsmanagement heeft het momenteel erg druk, bijvoorbeeld met wervingsacties. Die druk op de personeelsafdeling lijkt zich slechts te vertalen naar functies op strategisch HR-niveau. Alleen de bruto salarissen van deze beroepsgroep laten op dit moment een voorzichtige stijging zien van 1,9 procent. De overige HR-functies laten een daling zien ten opzichte van het vorige kwartaal. Vooral personeelsontwikkeling en –welzijn zorgt voor een sterke daling van de categorie personeelsmanagement, met -8,3 procent minder beloning.

Bron: Eprom, 31 juli 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.   

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek