loading
views

Kiezen eigenrisicodragen vóór 1 oktober

31 juli 2007

Tot 1 oktober 2007 heeft de werkgever weer gelegenheid om te kiezen voor het eigenrisicodragerschap voor arbeidsongeschiktheid in het kader van de WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten).

Dit kan een financieel voordeel opleveren, omdat er dan minder arbeidsongeschiktheidspremie betaalt hoeft te worden. De werkgever is dan zelf verantwoordelijk voor mogelijke uitkeringen en re-integratie-inspanningen om arbeidsongeschikte medewerker(s) zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.

Verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid
De wergever kan geconfronteerd worden met arbeidsongeschiktheid van werknemers. De werkgever kan zich tegen dit risico verzekeren, bijvoorbeeld bij UWV. UWV betaalt dan de uitkeringen van de gedeeltelijk arbeidsgeschikte werknemers en is verantwoordelijk voor de re-integratie. 

Eigenrisicodrager
De werkgever kan ook besluiten om eigenrisicodrager WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) te worden. Als ondernemer betaal je dan een lagere arbeidsongeschiktheidspremie, maar de kosten voor uitkeringen en re-integratie-inspanningen komen voor eigen rekening.

Informatie
Op de UWV-website is een duidelijk overzicht te vinden van de verschillen tussen wel en niet eigenrisicodragen. Meer inzicht in de financiële consequenties zijn verder te krijgen met de WIA ERD-wijzer.
 
Aanmelden via de Belastingdienst
Elk jaar zijn er twee momenten waarop de werkgever eigenrisicodrager kan worden: per 1 januari en per 1 juli. De aanvraag daarvoor moet dan vóór 1 oktober of vóór 1 april bij de Belastingdienst binnen zijn. Het aanvraagformulier is te downloaden via de website van de Belastingdienst.

Bron: FLexservice Solutions, 31 juli 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.    

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek