loading
views

Winst USG fors gestegen, koers onder druk

27 juli 2007USG People heeft in het tweede kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar 40 procent meer winst geboekt. De winst uit gewone bedrijfsactiviteiten steeg naar 39,2 miljoen euro.

Het resultaat bleef achter bij de verwachtingen van analisten en beleggers. Op de beurs in Amsterdam stond het aandeel USG in de middaghandel op een verlies van bijna 7 procent.

Omzetgroei vlakt af
De omzet van USG steeg met 11 procent naar 953,7 miljoen euro, maar die groei was minder dan in voorgaande kwartalen. Het bedrijf verwacht voor de rest van het jaar een omzetgroei exclusief overnames van ongeveer 10 procent. Bestuursvoorzitter Ron Icke: “Dit is een goede schatting, de beste die we durven te maken.” Ondanks de lagere omzetgroei ziet USG geen reden om zich zorgen te maken. “De nadruk ligt niet op de omzet. Onze winstgevendheid is aan het stijgen en uiteindelijk draait het toch om wat je overhoudt”, aldus Icke.

Nederland blijft iets achter
Vooral de groei in Nederland valt analisten tegen. Deze bleef met 9,3 procent iets achter bij die van de markt waarin het bedrijf opereert. Een aantal grote contracten in de industriële sector werd niet verlengd. Bovendien is USG voor ongeveer 60 procent afhankelijk van de administratieve sector. Deze sectoren hadden een beperkte groei in de afgelopen periode.

Bron: USG People, 27 juli 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid. 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek