loading
views

Vedior toont sterk resultaat

26 juli 2007

Vedior heeft in het tweede kwartaal een aangepaste nettowinst geboekt van 62,5 mln euro, een stijging van 40% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Daarmee komt de winst hoger uit dan analisten hadden verwacht: zij rekenden op een resultaat van euro 60 mln. De aangepaste winst is exclusief een positief effect van nieuwe berekeningen van de Franse sociale zekerheid die met terugwerkende kracht zijn ingevoerd, hetgeen een bijdrage aan de nettowinst opleverde van euro 31,7 mln, of euro 0,18 per aandeel.

De winst per aandeel exclusief dit effect kwam in het afgelopen kwartaal uit op euro 0,36, tegen euro 0,26 een jaar eerder. De omzet van het uitzendconcern nam toe van euro 1.925 mln tot euro 2.121,5 mln, een groei van 10%.

‘Uitstekende voortgang’
Bestuursvoorzitter Zach Miles stelt naar aanleiding van de cijfers: ‘We blijven een positieve operationele gang van zaken zien in continentaal Europa en een verbeterende markt in het Verenigd Koninkrijk. Onze activiteiten in Australië, Canada en nieuwe opkomende markten tonen opnieuw uitstekende voortgang. Onze Amerikaanse activiteiten groeien, ondanks vertragende marktomstandigheden.’

Goede vooruitzichten
Miles stelt verder dat Vedior alle operationele margedoelstellingen aan het naderen is. De operationele marge van heel Vedior kwam in het tweede kwartaal uit op 4,8% vergeleken met 3,8% vorig jaar. De brutomarge bedroeg 19,9% tegen 18,5% in het tweede kwartaal van 2006. Vedior verwacht dat een ‘gezonde vraag, gedreven door een tekort aan geschoolde mensen’, zal leiden tot sterke resultaten in de rest van het jaar.

Bron: Vedior, 26 juli 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek