loading
views

Loongegevens 2006 opnieuw aanleveren

26 juli 2007

Softwareleveranciers zijn de dupe van de problemen met de gegevenskoppeling tussen Belastingdienst en UWV. Ruim 30 leveranciers van salarissystemen moeten herstelsoftware schrijven, maar de overheid vergoedt deze kosten niet.

De Belastingdienst vraagt binnenkort een aantal werkgevers een deel van de loongegevens over 2006 opnieuw aan te leveren. Deze tweede aanlevering is nodig omdat de Belastingdienst anders aan grote groepen mensen geen definitieve toeslag kan toekennen. Het blijkt dat bij het UWV gegevens overschreven en door elkaar gehaald zijn, en bij de Belastingdienst de loonaangiften niet bewaard zijn.

Werknemersgegevens
Daarnaast zijn de gegevens nodig om te veel ingehouden inkomensafhankelijke bijdragen Zvw en premies werknemersverzekeringen terug te betalen. De werknemersgegevens uit de loonheffingketen van Belastingdienst en UWV zijn niet in alle gevallen hiervoor bruikbaar. De uitkomst van een onderzoek hiernaar wordt in september verwacht. Om deze extra inspanning van de werkgevers zo soepel mogelijk te laten verlopen, is er overleg geweest met de salarisservicebureaus en softwareleveranciers zodat zij hun klanten in staat kunnen stellen om de vereiste gegevens aan te leveren. Momenteel wordt nog uitgezocht welke werkgevers er precies opnieuw een deel van de gegevens moeten aanleveren.

Bron: Ministerie van Financien, 26 juli 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.   

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek