loading
views

Uitvoeringsregeling LB 2001 versoepeld

23 juli 2007

De Uitvoeringsregeling loonbelasting 2001 is zodanig gewijzigd dat werkgevers in de praktijk niet of nauwelijk loonheffing hoeven in te houden voor studenten en scholieren.

Op grond van artikel 64 van de Uitvoeringsregeling loonbelasting 2001 kan voor studenten en scholieren het kwartaal als loontijdvak in aanmerking worden genomen. Door een kwartaal als loontijdvak in aanmerking te nemen wordt een kwart van de jaarlijkse algemene heffingskorting en arbeidskorting benut. Dat maakt in veel gevallen niet alleen de loonheffing (vrijwel) nihil, het voorkomt ook dat de student of scholier een T-biljet moet indienen om de ingehouden loonheffing terug te vragen.

Ook bij de werknemersverzekeringen is sprake van een studenten- en scholierenregeling. Deze is geregeld in artikel 3.13 van de Regeling Wfsv. Deze wijziging in de Uitvoeringsregeling loonbelasting 2001 sluit aan bij de wijziging van de studenten- en scholierenregeling in de Regeling Wfsv per 1 juli 2007. Hiermee wordt de definitie van de groep studenten en scholieren die in aanmerking komt voor deze twee regelingen met terugwerkende kracht tot en met 1 juli 2007 gelijkgeschakeld.

Bron: ministerie van Financiën, 23 juli 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek