loading
views

Mobiel werken en de risico’s

20 juli 2007

Veel bedrijven lopen het risico de voordelen van mobility onbenut te laten. Dat concludeert Cisco naar aanleiding van een onderzoek dat arbeidspsychologen en onderzoeksbureau Pearn Kandola uitvoerden.

De risico’s worden vooral gelopen door het aannemen van ongeschikte personen, gebrekkig management en het niet aanleveren van de juiste communicatiemiddelen. Vooral mismanagement heeft volgens de studie serieuze gevolgen voor het succes van de mobiliteit van een bedrijf. Zowel te veel als te weinig communicatie heeft een negatieve impact, concludeerden de onderzoekers. Een gebrek aan regelmatig contact kan leiden tot stresstoename en gevoelens van isolatie, terwijl micromanagement het vertrouwen ondermijnt.

Persoonlijkheidskarakteristieken
De studie onthult naast de persoonlijkheidskarakteristieken van mobiele werknemers ook de culturele invloeden op mobiel werken en toont aan wat de beste managementmethoden zijn voor een mobiel bedrijf. Nederland staat bovenaan als het gaat om het aandeel mobiele werkers (46 procent), hierna komt Finland (45 procent). Onderaan staan Spanje (17 procent) en Portugal (8 procent). Dit grote verschil is deels toe te schrijven aan de ‘network readiness’ van een land, maar ook culturele verschillen spelen een belangrijke rol.

Bron: Pearn Kandola, 20 juli 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.    

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek