loading
views

Internationale studentenkaart

19 juli 2007

De zogenoemde studenten- en scholierenregeling is ook toepasbaar voor buitenlandse studenten. Dit besluit van de staatssecretaris van Financiën wijst een internationale studentenkaart aan die voor de toepassing van de regeling nodig is.

Onder voorwaarden kunnen werkgevers gebruik maken van de studenten- en scholierenregeling voor buitenlandse studenten (zie artikel 64 van de URLB, zoals dit artikel luidt met ingang van 1 juli 2007). Een voorwaarde voor de toepassing van de regeling is het maken van een afschrift van een aangewezen internationale studentenkaart.

Aanwijzing internationale studentenkaart
Voor de toepassing van de studenten- en scholierenregeling wijs de staatssecretaris op grond van artikel 64, tweede lid, onderdeel d, van de URLB, als internationale studentenkaart aan: de ISIC (International Student Identity Card). In artikel 64, derde lid, onderdeel d, van de URLB staat de verplichting een kopie te maken van de internationale studentenkaart. De werkgever kan door het maken van een kopie van de ISIC aan deze verplichting voldoen.

Afgiftepunt
Studenten die niet in het bezit zijn van een ISIC kunnen deze aanvragen bij een afgiftepunt. De afgiftepunten staan vermeld op http://www.isic.org.

Bron: Ministerie van Financien, 19 juli 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.  

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek