loading
views

Rechtsvorm: maatschappelijke onderneming

18 juli 2007

Minister Hirsch Ballin van Justitie heeft een proeve van een wetsvoorstel dat de maatschappelijke onderneming als nieuwe rechtsvorm introduceert, voor advies naar verschillende instanties gestuurd.

De maatschappelijke onderneming wordt een rechtsvorm speciaal voor instellingen in de semi-publieke sector. Daarbij denkt de minister aan scholen, universiteiten, ziekenhuizen, zorginstellingen en woningcorporaties.

Recht van advies
De maatschappelijke onderneming heeft in het voorstel naast een bestuur een raad van toezicht en een belanghebbendenvertegenwoordiging. Het bestuur vertegenwoordigt de maatschappelijke onderneming en is belast met het besturen ervan. De raad van toezicht controleert en benoemt het bestuur en staat het met advies terzijde. Daarnaast zijn belangrijke bestuursbesluiten aan de goedkeuring van de raad onderworpen. De belanghebbendenvertegenwoordiging heeft bij belangrijke besluiten het recht van advies.

Wetsvoorstel
De resultaten van de consultatie zullen worden verwerkt in een wetsvoorstel, dat volgens de planning eind dit jaar klaar moet zijn.

Bron: Ministerie van Justitie, 18 juli 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.     

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek