loading
views

Antifilebonus thuiswerker

12 juli 2007

Werkgevers van thuiswerkers moeten meer fiscale mogelijkheden krijgen om de thuiswerkplek van de werknemer arboverantwoord in te richten. Thuiswerkers zelf moeten een antifilebonus krijgen.

Dat schrijft werkgeversorganisatie VNO-NCW in een brief aan staatssecretaris De Jager (Financiën). Files vormen een serieuze bedreiging voor de Nederlandse economie. Daar moet wat aan gebeuren. Dat kan volgens VNO-NCW door te investeren in de infrastructuur, maar ook door zoiets als een fiscale stimulering van telewerken.

Jaarlijkse vergoeding omhoog
VNO-NCW wil dat de vijfjaarlijkse vergoeding voor de inrichting van een thuiswerkplek van maximaal € 1.815 wordt verhoogd tot € 3.000. Daarnaast zou de werkgever de kosten van de verwarming en verlichting voor zijn rekening moeten nemen. Op deze manier kan een groter deel van de ongeveer vier miljoen Nederlanders die op kantoor werken, prettig en verantwoord een dag of twee per week thuiswerken.

Onbelste antifilebonus
Daarnaast zou moeten worden gedacht aan een onbelaste antifilebonus. Die biedt werkgevers de mogelijkheid telewerken gericht te stimuleren, compenseert werknemers voor het zakelijk gebruik van een deel van hun woning en helpt het fileprobleem terug te dringen.

Bron: VNO-NCW, 12 juli 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.   

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek