loading
views

Burgerservicenummer een feit

11 juli 2007

Na een lang debat heeft de Eerste Kamer ingestemd met de Wet Algemene bepalingen Burgerservicenummer. Het BSN komt in de plaats van het sofinummer.

Hiermee kunnen overheden het BSN gebruiken zonder een noodzakelijke aparte wettelijke regeling. Met het nieuwe nummer is eenduidige identificatie en registratie van personen mogelijk. Het BSN zal door overheidsorganisaties worden gebruikt voor de communicatie met de burger en -als dat wettelijk mag- voor de uitwisseling van persoonsgegevens tussen (overheids)organisaties onderling.

Klantgerichtheid
Nu worden verschillende nummers gehanteerd voor bijvoorbeeld het onderwijs en aanvragen van huursubsidie. Het BSN maakt daar een einde aan. Dit vermindert het aantal fouten bij invoering en verwerking van persoongegevens. Daarbij komt het de klantgerichtheid ten goede en biedt het betere bescherming tegen identiteitsfraude en vergroot het de transparantie van de overheid.

Iedereen
Iedereen die ingeschreven staat bij de Gemeentelijke basisadministratie en persoonsgegevens (GBA) – of de nog te vormen registratie niet-ingezetenen – ontvangt het BSN.

Bron: Ministerie van BZK, 11 juli 2007


 

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek