loading
views

Poortwachtercentra

10 juli 2007

Minister Donner van sociale zaken en werkgelegenheid gaat werkgevers financieel ondersteunen bij de opzet van zogenoemde poortwachtercentra. De minister deed deze belofte vorige week in een overleg met de Tweede Kamer.

Kenmerk van een poortwachtercentrum: het is voor en door werkgevers in een regio. Het centrum ondersteunt hen bij de uitvoering van de Wet Verbetering Poortwachter. Deze wet schrijft de werkgever een aantal verplichtingen voor richting zieke werknemers. Een daarvan is het trachten hen weer aan het werk te krijgen, bij voorkeur in het eigen bedrijf.

Midden- en kleinbedrijf
Met name werkgevers in het midden- en kleinbedrijf hebben problemen met het herplaatsen van arbeidsgehandicapten in de eigen onderneming. Er zijn simpelweg weinig functies te vergeven. Het poortwachtercentrum kan daarom ook dienst doen als arbeidspool, voor herplaatsing bij een andere werkgever. Deze zogeheten reïntegratie tweede spoor is voor het midden- en kleinbedrijf erg belangrijk. De werknemer kan weer aan de slag en de werkgever hoeft niet langer het loon door te betalen.

Bron: MKB Nederland, 10 juli 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.

 
 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek