loading
views

Brancheorganisatie VPO wint aan belang

9 juli 2007

Door de toetreding van  Payned Payrolling tot de Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO) bestaat de VPO nu uit tien leden.

Naast de recente komst van Manpower en Adecco is nu ruim 70 procent van de omzet van payroll-ondernemingen in Nederland vertegenwoordigd.

Doel VPO
De VPO stelt zich ten doel de payroll-branche te professionaliseren om zo het kaf van het koren te scheiden. Hierdoor lopen bedrijven geen onnodige risico’s door zaken te doen met ‘verkeerde’ bedrijven. Voorzitter Peter Feld is verheugd met de nieuwe leden: “We hebben veel tijd gestoken in het opzetten van onze organisatie. Met de komst van zes nieuwe leden in de afgelopen tijd, waaronder enkele grote payrollers, winnen we aan belang. Dat is goed voor de sector, de opdrachtgevers en de werknemers.”

Eigen CAO
Vorig jaar is de eerste CAO in de payroll-branche afgesloten. Er is nu één CAO voor de branche waardoor er een gelijk speelveld met gelijke spelregels is ontstaan. Concurrentie op arbeidsvoorwaarden wordt op deze manier tegengegaan. De volgende belangrijke ontwikkeling is onderzoek naar de omvang en ontwikkeling van de payrollmarkt. Dit wordt waarschijnlijk in oktober 2007 afgerond.

Bron: VPO, 9 juli 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.


Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek