loading
views

ADP: lonen stijgen met 3,45%

9 juli 2007

Afgelopen jaar stegen de lonen meer dan verwacht met gemiddeld 3,45%. De stijging liep uiteen van 3,22% voor senior management tot 3,68% voor een ondersteunend medewerker.

Dit blijkt uit de Beloningsindex 2007, het jaarlijks terugkerende en snelst groeiende beloningsonderzoek van ADP Nederland en Mercer Human Resource Consulting. Het onderzoek naar de salarisverhoudingen en arbeidsvoorwaarden in Nederland betreft meer dan 100 verschillende functies van (middel)grote bedrijven en instellingen. Dit jaar namen meer dan 500 organisaties deel aan het onderzoek. De resultaten van het onderzoek worden gepubliceerd in de Beloningsmonitor 2007. Verder blijkt uit het onderzoek van ADP en Mercer dat de algemeen directeur met €106.500 het meest betaald krijgt en een schoonmaker met €21.800 het minst. Er is uitgegaan van het basissalaris (op mediaanniveau) dat bestaat uit het overeengekomen bruto jaarsalaris, inclusief vakantiegeld, eventuele 13e maand en vaste bonus.

Volgend jaar eveneens stijging
Net als vorig jaar is de werkelijke stijging (3,45%) hoger dan de verwachte stijging . De deelnemende organisaties van vorig jaar verwachtten destijds een toename van 2,61%. Dit is een verschil van bijna 1%. De sterkste stijging deed zich voor in de sectoren bouw en financiële dienstverlening, beiden stegen met meer dan 4%. De deelnemende organisaties verwachten voor volgend jaar een stijging van gemiddeld 2,7%.

Schaarste op de arbeidsmarkt
Als gevolg van de huidige schaarste op de arbeidsmarkt heeft 58% van de deelnemende organisaties problemen met het werven van personeel. Een kwart van deze organisaties heeft het beloningsbeleid naar aanleiding van deze problemen aangepast. Van de 42% die geen problemen van schaarste op de arbeidsmarkt ondervindt, verwacht 19,4% dit probleem wél in 2008 te hebben. De functiefamilies waarbij de meeste problemen worden ondervonden in het werven van personeel zijn techniek & onderhoud, productie en verkoop.

Bron: ADP, 9 juli 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek