loading
views

Banenplan voor allochtone jongeren

6 juli 2007

Het kabinet wil regionale banenplannen gaan inzetten om iets te doen aan de werkloosheid onder allochtone jongeren. Daarnaast wil het kabinet zelfstandig ondernemerschap stimuleren.

Staatssecretaris Aboutaleb (SZW) schrijft dit aan de Tweede Kamer. Hij reageert hiermee op adviezen van de SER om meer allochtone jongeren aan het werk te helpen. Ondanks de gunstige economische situatie staan nog steeds te veel van hen aan de kant. Volgens de SER komt dit vooral doordat zij vaak een lager opleidingsniveau hebben. Aboutaleb schrijft dat het kabinet mede daarom een breed programma ontwikkelt tegen taalachterstanden en schooluitval.

Afspraken op participatietop
Op de participatietop zijn afspraken gemaakt met gemeenten, werkgevers en werknemers om – in samenwerking met UWV en CWI- regionale banenplannen op te stellen. Ook gaat het kabinet zelfstandig ondernemerschap onder allochtone jongeren stimuleren. De staatssecretaris vindt verder dat er meer aandacht moet zijn voor sociale vaardigheden en sollicitatievaardigheden van allochtone jongeren. Aboutaleb wil met voorrang discriminatie op de arbeidsmarkt bestrijden.

Positieve beeldvorming
In overleg met werkgevers en de allochtone gemeenschap wordt er een plan ontwikkeld dat vooroordelen moet tegengaan en bij moet dragen aan positieve beeldvorming. Allochtone jongeren moeten wel de kans krijgen, aldus Aboutaleb. Hij schrijft dat afspraken die over het onderwerp zijn gemaakt op de participatietop nog dit jaar verder worden uitgewerkt.

Bron: SZW, 6 juli 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.

 
 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek