loading
views

Brussel keurt Nederlandse ESF-subsidie goed

28 juni 2007

De Europese Commissie heeft het Nederlandse plan voor de verdeling van subsidies uit het Europees Sociaal Fonds (ESF) goedgekeurd. Overheden kunnen daarom 830 miljoen aan financiën tegemoet zien om mensen aan het werk te krijgen.

Gemeenten, CWI, UWV, praktijkscholen en opleiding- en ontwikkelingsfondsen kunnen een ESF-subsidie aanvragen. Hiermee kunnen zij werkzoekenden en scholieren makkelijker aan het werk helpen of werknemers bijscholen. De projecten moeten wel voor zestig procent uit andere middelen worden gefinancierd.

Verdeling subsidies 
• Jaarlijks is 28 miljoen euro beschikbaar voor mensen die extra hulp nodig hebben bij het vinden van een baan. Het gaat hierbij vooral om oudere werkzoekenden en herintredende vrouwen. 
• Er is jaarlijks 10 miljoen euro gereserveerd voor mensen die buiten de normale re-integratietrajecten vallen, zoals (ex-)gedetineerden. 
• Leerlingen die een opleiding volgen waarmee ze moeilijk aan de slag komen (lager dan MBO-2 niveau), kunnen met ESF-subsidies beroepsgerichte cursussen volgen. Hiervoor is jaarlijks 17 miljoen euro gereserveerd. 
• Voor bijscholing van werknemers is jaarlijks 53 miljoen euro beschikbaar. 
• Jaarlijks gaat 6 miljoen euro naar sociale innovatie. Hieronder vallen projecten die de arbeidsproductiviteit verhogen door slimmer te gaan werken.

Bron: SZW, 28 juni 2007

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek