loading
views

Rol uitzendbureau in plan werkgevers

25 juni 2007

Werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland willen dat elk bedrijf met meer dan vijftig werknemers ieder jaar een langdurig werkloze een baan geeft. Op die manier kunnen binnen drie jaar 200.000 langdurig werklozen aan een baan geholpen worden, aldus VNO-NCW maandag.

De werkgevers brengen dit voorstel woensdag in tijdens de zogenoemde participatietop tussen kabinet, werkgevers en vakbonden, een overleg over de arbeidsmarkt. Een van de doelstellingen van het kabinet is om 200.000 werklozen op de arbeidsmarkt te krijgen. Overigens zijn de werkgevers alleen bereid hun voorstel uit te voeren als daar een versoepeling van het ontslagrecht tegenover staat. Het ontslagrecht is juist het belangrijkste conflictpunt met de vakbeweging.

Uitzendbureaus
Een andere voorwaarde die het bedrijfsleven stelt is dat het salaris van de ex-werkloze voor de helft door de werkgever betaald wordt en voor de helft uit de uitkering. Daarnaast komt de uitvoering in handen van uitzendbureaus, geldt het aanbod voor mensen die minstens een jaar werkloos zijn en wordt de baan voor een jaar aangeboden. De werkgeversorganisaties willen dat een commissie de voortgang van het project controleert. Bedrijven die niet meedoen, zouden door het kabinet gestraft moeten worden.

Bron: VNO-NCW, 25 juni 2007

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek