loading
views

Maximum aan ontslagvergoeding

20 juni 2007

Het kabinet Balkenende is van plan ontslagvergoedingen te binden aan een maximum. Ook hoeven werkgevers die personeel willen ontslaan straks niet meer eerst naar de kantonrechter. Werknemers met tijdelijke contracten die worden ontslagen om andere dan bedrijfseconomische redenen zullen een wettelijk vastgestelde ontslagvergoeding krijgen.

Na weken onderhandelen hebben de regeringspartijen over deze herzieningen van het ontslagrecht een akkoord bereikt. Ontslagen werknemers zouden in het kabinetsvoorstel maximaal één jaarsalaris mogen ontvangen, met een maximum van 75.000 euro voor werknemers onder 45 jaar en van 100.000 euro voor werknemers die ouder zijn. Tot nu toe kunnen werknemers via de ‘kantonrechterformule’ veel hogere vergoedingen bedingen. Werknemers krijgen volgens de ontslagprocedure via de kantonrechter een hogere vergoeding als ze meer jaren hebben gewerkt. Werkgevers vinden deze vergoedingen veel te hoog. 
 
Iedereen recht op vergoeding
Voor oudere werknemers zal voorlopig nog een hogere vergoeding worden toegestaan tot maximaal euro 90.000. Als de hoogte van de ontslagvergoeding wettelijk wordt geregeld betekent het, dat iedere ontslagen werknemer recht heeft op een tegemoetkoming. Werkgevers die hun personeel scholing hebben aangeboden, zullen de opleidingskosten kunnen aftrekken van de ontslagvergoeding. Zo wil het kabinet de participatie op de arbeidsmarkt vergroten en werknemers sneller weer inzetten na ontslag.

Participatietop 27 juni
Tot nu toe wilde alleen het CDA herziening van het ontslagrecht en steunden regeringspartijen PvdA en ChristenUnie de vakcentrales in hun verzit hiertegen. Het voorstel wordt op 27 juni besproken met werkgevers en vakbonden tijdens de geplande participatietop, al zal het dan nog niet inhoudelijk aan de orde komen.

Bron: FlexService Solutions, 20 juni 2007

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek