loading
views

06 2007 – Human Resource Accounting

Datum       Juni 2007
Titel   Human Recource Accounting
Auteur/Bron   KPMG
Document   Human_Resource_Accounting.pdf
     
Samenvatting   Het aantonen van de financieel economische waarde van P&O wordt steeds belangrijker. Human resource accounting kan die waarde cijfermatig aantonen. Het omgaan met dit betrekkelijk nieuwe onderdeel van P&O vergt enige aanpassing van P&O-ers. KPMG heeft een tool ontwikkeld. Op basis van een aantal HR gerelateerde onderwerpen, voert de accountant een analyse uit die bijdraagt aan het ‘accountable’ maken van de HR-functie. Die onderwerpen betreffen onder andere ziekteverzuim, personeelskosten en personeelsverloop. Door zowel aan de kosten- als aan de opbrengstenkant een aantal ratio’s te berekenen – bijvoorbeeld de ontwikkeling van de personeelskosten tegenover de omzet of de productiviteit per medewerker – wordt het rendement van de HR-functie in beeld gebracht. Ook komt zo de samenhang tussen de verschillende factoren op tafel. Aan de hand van deze informatie kan de accountant adviseren de strategische functie van HR te versterken. 

 

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek