loading
views

Partners in Werk: ABU, NBBU, VPO e.a.

19 juni 2007

Vandaag tekenden werkgeversorganisaties van arbeidsmarktdienstverleners een intentieverklaring tot samenwerking onder de titel Partners in Werk.

Het samenwerkingsverband Partners in Werk bestaat uit de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen), de Nederlandse Bond voor Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU), de Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO), de vereniging Projectsourcing NL (PNL) en de vereniging Accountforce van financiële dienstverleners (AF).

Groei en innovatie
Arbeidsmarktdienstverlening kent tegenwoordig een gevarieerd dienstenaanbod. Naast uitzenden bestaan gespecialiseerde concepten als detachering, payrolling en projectsourcing met elk een eigen brancheorganisatie. Partners in Werk zorgt voor het elkaar treffen op gemeenschappelijke belangen en het waar nodig voeren van een gemeenschappelijke regie. Verdere groei en innovatie van arbeidsmarktdienstverlening is het doel.

Kennis uitwisselen en gemeenschappelijk optreden
In het samenwerkingsverband gaan de organisaties op arbeidsmarktrelevante onderwerpen informatie en kennis uitwisselen, worden activiteiten en doelen waar nodig op elkaar afgestemd en wordt bij belangrijke zaken zonodig gemeenschappelijk naar buiten toe opgetreden. Partners in Werk sluit deelname van andere partijen niet uit. Partners in Werk zet zich in voor verbetering van de werking van de arbeidsmarkt, duurzame participatie van werknemers en meer flexibele inzet van arbeid en kennis. Via de betrokken arbeidsmarktdienstverleners zijn jaarlijks circa 1 miljoen mensen aan het werk.

Partners
– ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen), voorzitter drs. J.A. (Hans) Kamps. Ruim 350 leden en een vertegenwoordiging van 65% van de markt.
– De Nederlandse Bond voor Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU), voorzitter H. (Huib) Groeneveld. Ruim 475 leden en een vertegenwoordiging van 15% van de markt.
– De Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO), voorzitter P.W.C.(Peter) Feld. 9 leden en een  vertegenwoordiging van 60% van de payrollmarkt.
– De Vereniging Projectsourcing NL (PNL), voorzitter H. (Hems) Ledeboer. 9 leden en 35% vertegenwoordiging van de projectsourcingmarkt.
-De Vereniging Accountforce van financiële dienstverleners (AF), voorzitter A. (Albert) Almers. 11 leden vertegenwoordigen 15% van de markt voor financiële dienstverlening.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met dhr. R. (Remco) Icke, Hoofd Voorlichting ABU, telefoon: 020 – 655 82 04 of 06 – 22 45 09 22 of via e-mail: icke@abu.nl

Bron: ABU, 19 juni 2007


Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek