loading
views

Loonbelastingverklaring controleren

16 juni 2007

Het is raadzaam te controleren of loonbelastingverklaringen van het personeel dat sinds 1 januari 2002 bij u in dienst is (geweest) correct zijn ingevuld en ondertekend. Sinds 1 januari 2007 is de loonbelastingverklaring afgeschaft. Gegevens mogen nu vormvrij worden vastgelegd, maar moeten nog steeds correct en volledig worden aangeleverd aan de Belastingdienst.

In de praktijk blijkt dat niet alle inhoudingsplichtige werkgevers beschikken over correcte loonbelastingverklaringen van hun werknemers voor de jaren vóór 2007. Omdat de fiscus het aantal controles waarschijnlijk zal opvoeren, doet u er goed aan deze loonbelastingverklaringen nogmaals te controleren op volledigheid en ondertekening. Anders bestaat het risico dat de Belastingdienst u straft met de toepassing van het anoniementarief.

Anoniementarief
De vraag of de Belastingdienst terecht het anoniementarief toepast, moet nog worden beantwoord door de Hoge Raad. Gezien de conclusie van de Advocaat-Generaal van 8 juni 2006 is de kans groot dat de Hoge Raad deze vraag bevestigend zal beantwoorden. De fiscus kan aan een naheffingsaanslag ook nog eens een boete koppelen van minstens 25%. Als zij dan ook nog eens stelt dat er sprake is geweest van een nettobeloning, kan een flinke naheffingsaanslag het gevolg zijn.

Bron: FlexService Solutions, 16 juni 2007

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek