loading
views

Human Resource Accounting

15 juni 2007
         
De financieel economische waarde van P&O kan met Human resource accounting cijfermatig worden aangetoond. Het omgaan met dit betrekkelijk nieuwe onderdeel van P&O vergt wel enige aanpassing van P&O-ers.

KPMG heeft er een tool voor ontwikkeld. Op basis van een aantal HR gerelateerde onderwerpen, voert de accountant een analyse uit die bijdraagt aan het ‘accountable’ maken van de HR-functie. Die onderwerpen betreffen onder andere ziekteverzuim, personeelskosten en personeelsverloop. U kunt hierover lezen in de publicatie Human Resource Accounting.

In de praktijk
Bij veel organisaties gaat de managementinformatie op HR-gebied niet verder dan indicatoren als verzuim, verloop en personeelskosten. De tool voor Human Resources Accounting analyseert op bedrijfseconomische wijze de bijdrage van de HR-functie aan het bedrijfsresultaat. Door zowel aan de kosten- als aan de opbrengstenkant een aantal ratio’s te berekenen – bijvoorbeeld de ontwikkeling van de personeelskosten tegenover de omzet of de productiviteit per medewerker – wordt het rendement van de HR-functie in beeld gebracht. Ook komt zo de samenhang tussen de verschillende factoren op tafel. Aan de hand van deze informatie kan de strategische functie van HR worden versterkt. 
       
Bron: KPMG, 15 juni 2007

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek