loading
views

Detachering buitenlands personeel te star

14 juni 2007

Nederland houdt zich niet aan de regels voor detachering van buitenlands personeel. Dit is de mening van Eurocommissaris Vladimir Spidla van Werkgelegenheid.  Buitenlandse dienstverleners moeten volgens hem onnodig veel documenten overleggen.

Spidla heeft Nederland hier vorig jaar ook al voor gewaarschuwd. Toen handelde Nederland eveneens in strijd met EU-regels. Het kabinet paste de voorschriften in maart weliswaar aan, maar nog niet voldoende. Voor mensen uit de in 2004 toegetreden ‘nieuwe’ EU-lidstaten, die tijdelijk werken in Nederland, geldt een meldingsplicht. In de praktijk vormt deze plicht nog steeds een hindernis. 

Detacheringsrichtlijn
In 2006 heeft de Europese Commissie een detacheringsrichtlijn opgesteld. Met deze richtlijn moet de vrijheid van dienstverlening binnen Europa worden verzekerd. De richtlijn dient ervoor dat ondernemingen die diensten aanbieden in heel Europa met minder bureaucratie te maken krijgen en op snellere procedures kunnen rekenen. Administratieve rompslomp vormt een hindernis voor buitenlanders die tijdelijk in Nederland werken. Dat stelt de Europese Commissie in een nota over de manier waarop EU-lidstaten de regels voor detachering van personeel hanteren.

Bron: Europa, 14 juni 2007

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek