loading
views

ChristenUnie wil soepeler ontslagrecht

14 juni 2007

Als het kabinet aanstaande vrijdag geen overeenstemming bereikt over de agenda van de participatietop zal de ChristenUnie zelf met de bonden te gaan praten over het ontslagrecht. Fractievoorzitter Arie Slob heeft aangekondigd niet meer te willen wachten tot de regering de impasse over het ontslagrecht doorbreekt.

De fractievoorzitter van de ChristenUnie komt nu zelf met een voorstel voor de versoepeling van het ontslagrecht. Volgens dit plan moet de ontslagvergoeding beschouwd worden als een bonus voor zowel de werknemer als de werkgever om de ontslagen werknemer zo snel mogelijk weer aan een baan te helpen.
 
Onenigheid
In het regeerakkoord staat dat het ontslagrecht tijdens de participatietop besproken moet worden, maar niet hoe dat moet gebeuren. Het kabinet heeft hier al weken onenigheid over. Ook de sociale partners staan lijnrecht tegenover elkaar. De werkgevers vinden dat een versoepeling van het ontslagrecht noodzakelijk is om de werking van de arbeidsmarkt te verbeteren. De vakbeweging is het hier niet mee eens.

Verschillende reacties
Vakcentrale CNV heeft in een eerste reactie gezegd het voorstel nog niet eens zo slecht te vinden, maar vindt het eigenlijk belangrijker dat de regering met een eensluidende reactie komt. De FNV is niet positief, omdat het voorstel weer over het ontslagrecht gaat. ‘Daar moet het juist níet over gaan.’ Werkgeversorganisatie VNO-NCW heeft gezegd niet op elk willekeurig voorstel te willen reageren en zegt gewoon de uitnodiging voor de participatietop af te wachten.

Bron: ChristenUnie, 14 juni 2007

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek