loading
views

Sectorindeling

8 juni 2007

In sommige gevallen kan het lonen de sectorindeling voor premieheffing aan te vechten. Dat merkte onlangs een uitzendbureau dat voor Rechtbank Breda stond.

In deze zaak nam een uitzendbureau per 1 januari 2006 de werkzaamheden, het uitzendbedrijf en de werknemers die in Nederland werkten, over van een Poolse voorganger. Op verzoek van de werkgever werd hij voor de sociale verzekeringen ingedeeld in de sector uitzendbedrijven IIA.

Indeling
Op zijn verzoek om nadere indeling in de kortingsklasse werd hij door de inspecteur ingedeeld in de middenklasse, de standaardklasse bij nieuwe bedrijven. De werkgever was het hiermee niet  eens, omdat bij deze overname het bestuur ongewijzigd was gebleven en het ging om nagenoeg dezelfde werknemers. Hij vond dat hij thuishoorde in de kortingsklasse.

Kortingsklasse
De rechtbank achtte aannemelijk dat de voorganger met betrekking tot de in Nederland werkende werknemers geen beroep had gedaan op het UWV. Bij het UWV bestaat het beleid dat er bij bedrijfsovername bij de overnemer rekening kan worden gehouden met de ziekteverzuimgegevens van diens voorganger. Omdat er voor de werkgever een individueel ziekteverzuimcijfer van nul van toepassing was kon hij worden ingedeeld in de kortingsklasse. Het UWV mocht er dus niet van uitgaan dat bij de werkgever nog geen ziekteverzuim was gerealiseerd, wat zou resulteren in indeling in de middenklasse. Met de nieuwe indeling hoefde de werkgever een aanzienlijk lagere wachtgeldpremie te betalen.

Bron: Rechtbank Breda, LJN: BB0312, 8 juni 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.       

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

Volg de flexmarkt op de voet en meld je aan voor het wekelijkse gratis FlexNieuws.

  

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek