loading
views

Sociale Innovatie prijs

7 juni 2007

Ten Cate, producent van textieltechnologie, is tijdens het congres Samen Groeien door Sociale Innovatie onderscheiden met de Erasmus Innovatie Award. Een duidelijke visie, het vinden van een goede balans tussen innovatie en efficiency èn samenwerking met bedrijven en kennispartners maken Ten Cate volgens het juryrapport tot de meest innovatieve en competitieve organisatie van Nederland.

De jury is onder de indruk van de manier waarop Ten Cate technologische en sociale innovatie met elkaar verknoopt. `Deze unieke formule heeft geleid tot een succesvolle organisatie die zeer vooruitstrevende producten ontwikkelt en bovengemiddelde resultaten behaalt. De organisatie wordt gekenmerkt door een unieke vorm van ondernemerschap en langetermijn doelstellingen waarbij innovatie en efficiency centraal staan’, aldus de jury. In het juryrapport stellen de juryleden dat succesvolle innovatieve oplossingen bij Ten Cate in zeer hoog tempo worden ontwikkeld door gebruikmaking van vernieuwende managementaansturing.

Management en organisatie
Investeren in Research & Development (R&D) gebeurt vaak in kleine stapjes, die dan ook tot kleine aanpassingen aan producten en diensten leiden. Organisaties spelen daarmee op zeker. Maar voor radicale innovatie blijkt niet de techniek de belangrijkste factor, maar juist management, personeel en organisatie. Investeringen in R&D bepalen slechts voor een kwart het succes van radicale innovatie, terwijl vernieuwende organisatie- en managementaspecten voor maar liefst 75 procent bijdragen. Als Nederland zich in de toekomst meer wil onderscheiden door radicale en vooruitstrevende producten en diensten, moet het bedrijfsleven duidelijk meer aandacht geven aan management- en organisatieaspecten.

25 cent investeren in R&D
Van iedere euro moeten bedrijven 25 cent investeren in R&D. De resterende 75 cent moeten ze uitgeven aan menselijk kapitaal, vernieuwend leiderschap en externe samenwerkingsvormen, zo vinden Prof.dr. Henk Volberda, Prof.dr. Frans van den Bosch en Dr. Justin Jansen van RSM Erasmus University.

Bron: Erasmus Magazine, 7 juni 2007

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek