loading
views

Eerste jobvideosite van Nederland van start

7 juni 2007

Sinds kort hebben werkgevers een nieuwe mogelijkheid om sollicitanten te werven; de gefilmde personeelsadvertentie.

Onder het motto ‘Start Moving’ biedt de website www.yourjob.tv nu aan bedrijven een platform om video’s van vacatures op internet uit te zenden. Het is de eerste website in Nederland die volledig is gespecialiseerd in gefilmde personeelsadvertenties. Yourjob.TV is een initiatief van internet- en mediabedrijf Business Media in Ede.

Sfeerbeeld onderneming
Geen enkele gedrukte advertentie kan een sfeerbeeld van een onderneming zo goed weergeven als een korte videofilm. De sollicitant oriënteert zich via de video’s sneller en beter en krijgt een goed beeld van zijn eventuele toekomstige werkgever. Yourjob.TV is vooral aantrekkelijk voor werkgevers of branches die voortdurend een bepaald soort vacatures open hebben staan die lastig zijn in te vullen, bijvoorbeeld in de metaalindustrie, de bouw, de ICT of de accountancy. Er kan een algemeen beeld worden geschetst van de onderneming als geheel, van de functie in kwestie en van de carrière en opleidingsmogelijkheden. Op de site is ook tekstinformatie over de bedrijven te vinden en er zijn links naar de vacaturepagina’s van de adverteerders zelf.

Gloednieuw wervingskanaal
Yourjob.TV is daarmee een gloednieuw personeelswervingskanaal dat de kracht van internet en video combineert. Video heeft als voordeel dat de impact en de communicatiekracht groter zijn dan die van een gedrukte advertentie.  De jobvideo’s worden niet alleen geplaatst op de vacaturesite www.yourjob.tv maar worden ook gekoppeld aan de vacaturepagina’s van de bedrijvensites. Kandidaten solliciteren rechtstreeks bij de bedrijven zonder tussenkomst van Jobtv. De video’s zijn ook beschikbaar voor overige wervingsactiviteiten op beurzen of banenmarkten.

Bron: YourJob.TV, 7 juni 2007
 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek