loading
views

Helft vakantiekrachten heeft geen contract

6 juni 2007

Uit onderzoek van CNV Jongeren blijkt dat bijna de helft van de vakantiekrachten geen contract heeft en bijna eenderde krijgt te weinig pauze.

CNV Jongeren organiseerde een vakantiewerkgevertest, waarvan de resultaten nu bekend zijn. Bijna 30 procent van vakantiekrachten die de test invulden op een speciale website verdient minder dan het minimumloon en bijna een kwart werkt meer dan 5 dagen in de week. Er zijn inmiddels al meer dan 1.300 testen ingevuld.

Arbeidsinspectie
Ook uit cijfers van de Arbeidsinspectie blijkt dat werkgevers de regels rondom vakantiewerk niet zo nauw nemen. Ze laten de voorlichting voor de nieuwe werknemers, die vaak voor het eerst in aanraking komen met betaalde arbeid, voor wat het is.  Slecht 40 procent van de vakantiewerknemers die de test  invulden, heeft van de werkgever gehoord over hun cao. 
CNV Jongeren probeert jongeren zo goed mogelijk voor te lichten over hun rechten en plichten op de arbeidsmarkt en dus ook tijdens het vakantiewerk. CNV Jongeren verspreidt 40.000 vakantiewerkkranten op scholen. Via de telefonische helpdesk kunnen leden vragen stellen over hun rechten en plichten.

Bron: CNV, 6 juni 2007

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek