loading
views

06 2007 – Van meubelstuk tot bouwsteen

Datum       Juni 2007
Titel   Van meubelstuk tot bouwsteen
Auteur/Bron   Sabine van Baal & Lieke van Bokhoven
Document   Van meubelstuk tot bouwsteen.pdf
     
Samenvatting   De vergrijzing van het arbeidsaanbod is een demografisch feit. Tussen nu en 2038 zal het aantal 65- plussers toenemen van 2,4 naar 4,3 miljoen. Noord-Brabant behoort zelfs tot de top-10 van Europese regio’s met de sterkste vergrijzing en ontgroening. De overheid is zich bewust van deze ontwikkeling en stuurt de laatste jaren steeds meer aan, op het bevorderen van de arbeidsparticipatie. De nadruk hierbij ligt echter met name op de plicht door te werken tot de leeftijd van 65 jaar; 65-plussers worden nauwelijks betrokken in genoemde bevordering van de arbeidsparticipatie terwijl deze werkwillende en vitale groep evengoed een bijdrage kan en wil leveren. De volgende probleemstelling staat in dit onderzoek centraal:
“Welke aanknopingspunten kunnen aan de hand van motieven, belevingen, ervaringen en denkbeelden van zowel 65-plussers die werkzaam zijn op de arbeidsmarkt, als van werkgevers die gebruik maken van hun diensten, worden opgesteld in het kader van het bevorderen van actieve maatschappelijke deelname (in het bijzonder betaalde arbeidsparticipatie) van 65-plussers?”

      

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek