loading
views

Overheid garant bij starten met uitkering

5 juni 2007

Uitkeringsgerechtigden die een eigen bedrijf starten, krijgen vanaf 1 juli 2007 in drie gemeenten makkelijker krediet van de bank. De overheid staat bij een goed bedrijfsplan garant voor maximaal 80% van het krediet. Dit schrijft staatssecretaris Aboutaleb (SZW) in een brief aan de Tweede Kamer.

De proef vindt plaats in Rotterdam, Leeuwarden en Lelystad en duurt een jaar. Mensen met een (gedeeltelijke) bijstandsuitkering, werkloosheiduitkering of WAO/WIA- uitkering kunnen hieraan meedoen.

Proef 300 uitkeringsgerechtigden
De proef moet maximaal 300 uitkeringsgerechtigden helpen een bedrijf te starten met een krediet van gemiddeld 10.000 tot 15.000 euro. Als het bedrijfsplan wordt goedgekeurd, staat de overheid garant voor een krediet van maximaal 31.500 euro. Starters die gebruikmaken van de regeling krijgen begeleiding van een coach.

6 miljoen euro
Jaarlijks beginnen tussen de 5000 en 7000 uitkeringsgerechtigden een eigen bedrijf. Uit de proef moet blijken of meer uitkeringsgerechtigden als zelfstandige starten als de overheid garant staat. Het kabinet stelt maximaal 6 miljoen euro beschikbaar voor de proef.

Bron: SZW, 5 juni 2007

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek