loading
views

Anoniem solliciteren

5 juni 2007

Uitzendbureau Manpower gaat experimenteren met anoniem solliciteren. Bij het aanbieden van kandidaten aan bedrijven worden alleen nog feitelijke mededelingen en ervaring genoemd en niet meer de naam van de kandidaat. Daarmee moeten meer allochtonen aan werk worden geholpen.
 
Uitzendorganisatie Manpower en de Taskforce Jeugdwerkloosheid presenteren de plannen voor de proef vandaag in het Haagse Nieuwpoort.

Landelijk niveau
Eerder werden al lokale proeven met anoniem solliciteren gehouden, maar het is nu voor het eerst dat een dergelijk initiatief op landelijk niveau wordt gehouden. Onderzoek wijst volgens het AD uit dat de werkloosheid onder allochtonen drieënhalf keer zo hoog is als bij autochtonen. Eén van de belangrijkste problemen voor allochtonen blijft volgens de krant discriminatie op de arbeidsmarkt. 

Verdeeldheid werkgevers 
Dertig procent van de werknemers en de werkgevers staan positief tegenover anoniem solliciteren, zo blijkt uit onderzoek door TNS Nipo in opdracht van de Taskforce jeugdwerkloosheid en Manpower. Ruim een op de vijf werkgevers wil er ook echt aan meewerken.

Bron: Manpower, 5 juni 2007
 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek