loading
views

06 2007 – Flexibiliteit op de arbeidsmarkt voor ouderen

Datum       Juni 2007
Titel   Flexibiliteit op de arbeidsmarkt voor ouderen – Working Paper
Auteur/Bron   Anne C. Gielen
Document   Flexibiliteit arbeidsmarkt ouderen.pdf
     
Samenvatting   This paper studies the presence of hours constraints on the UK labor market and its effect on older workers labor supply, both at the extensive and the intensive margin. Using panel data for the period 1991-2004, the results from a competing risks model show that over-employed male workers can freely reduce working hours with their current employer prior to full retirement. However, some over-employed women are observed to leave the labor market early due to hours constraints. Despite the fact that hours constraints may shorten working lives of older women, this paper presents some explorative results which illustrate that increasing working hours flexibility does not seem to increase older workers total labor supply as is often suggested.

FlexService levert software voor flexibele arbeid.           

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

Volg de flexmarkt op de voet en meld je aan voor het wekelijkse gratis FlexNieuws.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek