loading
views

Wetsvoorstel vereenvoudiging jaarrekening

1 juni 2007

Ondernemers kunnen vanaf 2008 hun jaarrekening voor een deel opstellen met informatie die zij ook gebruiken bij de aangifte van vennootschapsbelasting. Dit leidt tot minder lasten voor bedrijven.

Dat staat in een wetsvoorstel van minister Hirsch Ballin (Justitie) waarmee de ministerraad heeft ingestemd. De maatregel vereenvoudigt de opstelling van de jaarrekening en de aangifte vennootschapsbelasting (vpb).

Kostenbesparing
Ondernemers kunnen ervan uitgaan dat de factuur voor werkzaamheden aan de jaarrekening en de aangifte vpb voortaan een stuk lager is. Dit levert het bedrijfsleven een kostenbesparing op van 400 miljoen euro.

Eén document
Het kabinet wil uiteindelijk één document voor zowel de jaarrekening als de aangifte vpb. Het voorstel past binnen dat streven. De maatregel is alleen bedoeld voor kleine rechtspersonen. Zij maken ongeveer 96% uit van het Nederlandse bedrijfsleven. Het wetsvoorstel wordt voor advies aan de Raad van State gestuurd. De tekst van het wetsvoorstel en het advies worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

Bron: Regering, 1 juni 2007

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek