loading
views

Manpower en Xerox werken met HR-XML

1 juni 2007

Atimo Personeelstechniek en Manpower hebben bij Xerox in Venray de eerste HR-XML-koppeling gerealiseerd. Hierdoor kunnen de uren die Manpower-uitzendkrachten bij Xerox hebben gewerkt elektronisch worden uitgewisseld. Deze koppeling is vooral interessant voor organisaties die veel uitzendkrachten inzetten en voor de uitzendorganisaties zelf. Het bespaart werk, tijd en geld.

Xerox werkt met het tijdregistratiesysteem Time-Wize® van Atimo Personeelstechniek. De uitzendkrachten klokken hun tijd op dit systeem. De afdelingschefs accorderen deze uren in het systeem en zorgen er daarmee voor dat er een elektronisch urenbriefje wordt gegenereerd. Dit gebeurt in het door TNO in opdracht van de ABU ontwikkelde HR-XML/Sides formaat. Manpower kan dit bericht volledig elektronisch verwerken. De Manpower-vestiging in Venray moet alleen nog de uren goedkeuren en kan dan tot uitbetaling overgaan. Voordeel voor Xerox is dat er geen discussie meer is over de werkelijk gewerkte uren. De briefjes van de uitzendkrachten behoeven niet meer te worden afgetekend; de facturen van Manpower sluiten altijd aan bij de gemaakte uren. Voordeel voor Manpower is een forse vermindering van het aantal handelingen.

Wat is HR-XML?
HR-XML/Sides is een in Amerika ontwikkelde standaard om elektronisch gegevens uit te wisselen, vergelijkbaar met bijvoorbeeld ASCII. De ABU (Nederlandse branchevereniging van uitzendorganisaties) was in 2004 initiatiefnemer om deze standaard in Nederland te implementeren voor uitzendorganisaties. Enkele grote uitzendorganisaties hebben samen met TNO gewerkt aan de technische uitwerking ervan. De HR-XML standaard is nu door TNO gecertificeerd. Time-Wize®-HR-XML voldoet aan deze certificatie.

Wat is Time-Wize®?
De basisfunctie van het Nederlandse softwarepakket Time-Wize® is de registratie van aan- en afwezigheid. Het is modulair opgezet en daardoor eenvoudig aan te passen aan de wensen van de gebruiker. HR-XML is zo’n module. Bovendien zijn er veel koppelingen mogelijk met andere binnen organisaties in gebruik zijnde systemen, zoals personeelsinformatie- en salarisverwerkingssystemen, maar ook met diverse ERP-applicaties.

Bron: Atimo, 1 juni 2007
 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek