loading
views

Winst Vedior hoger dan verwacht

27 april 2007

Vedior maakte vrijdag bekend in het eerste kwartaal een winst te hebben geboekt van 44,7 miljoen euro, een stijging van 44 procent ten opzichte van de euro 31,1 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Analisten rekenden op een winst van euro 40,1 miloen.

Ook de omzetverwachting van analisten werd verslagen. Vedior behaalde in het eerste kwartaal een omzet van euro 1.940 miljoen, waar analisten in doorsnee uitgingen van euro 1.905 miljoen. Het bedrijfsresultaat bedroeg euro 73,4 miljoen, in vergelijking met een jaar eerder een toename van 42%, en eveneens boven de marktverwachting van euro 65,9 miljoen. De brutomarge, voor analisten een belangrijke maatstaf wat betreft winstgevendheid, belandde op 19,3%. In het eerste kwartaal van 2006 was dit 18,4%.

Beter gepresteerd
Vedior, het op drie na grootste uitzendbureau ter wereld, heeft beter gepresenteerd dan verwacht. Vooral de sterke groei in de traditionele uitzendmarkt, een van de belangrijkste markten voor Vedior, stutte het resultaat. De uitzender verwacht in het tweede kwartaal vooral in Europa weer sterke resultaten te behalen.

Nieuwe bestuursvoorzitter
Het uitzendbedrijf maakte verder bekend al dit jaar een nieuwe bestuursvoorzitter te benoemen en is momenteel extern op zoek naar een geschikte kandidaat. Vorig jaar oktober zegde de huidige CEO Zach Miles nog toe nog eens twee jaar de rol van CEO te vervullen. Volgens Vedior is het, gegeven de sterke verbetering in de prestaties van het bedrijf, nu het ideale moment om een opvolger aan te wijzen. Daarmee zou de nieuwe topman eerder in staat zijn om de toekomstige ontwikkeling van Vedior te beïnvloeden.

Bron: Vedior, 27 april 2007

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek