loading
views

Werknemers werken door ondanks ziekte

26  april 2007

Een slechte gezondheidstoestand is voor veel Europese werknemers geen reden niet te gaan werken. Dit blijkt uit een enquête van StepStone, Europa’s leidende online recruitment aanbieder onder meer dan 25.092 bezoekers in acht Europese landen. Uit het onderzoek is gebleken dat slechts elf procent van de Europese respondenten thuis blijft gedurende ziekte.

Van de bijna 2000 Nederlandse respondenten gaf 15 procent aan zonder meer door te werken ondanks ziekte, omdat het werk gewoon te belangrijk is. Vier procent werkt door uit angst voor het verliezen van de baan. 9 procent van de respondenten antwoordde sowieso niet te werken indien er sprake is van ziekte. Echter 72 procent van de Nederlandse werknemers gaf aan alleen thuis te blijven als zij te kampen hebben met meer serieuze gezondheidsproblemen.

Verkoudheid geen reden
“Op Europees niveau komt duidelijk naar voren dat een verkoudheid niet meer geldt als een goede reden om thuis te blijven. Voor veel werknemers moet er sprake zijn van meer serieuze gezondheidsproblemen, maar speelt ook de werksituatie een belangrijke rol om al dan niet thuis uit te zieken”, aldus Gerben Wijnja van StepStone Nederland.

Scandinavische werknemers
Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat Scandinavische werknemers het meest op hun gezondheid letten: 17 procent van de Zweden en Denen blijven thuis bij ziekte. Slechts 14 procent van de Denen zou in alle gevallen toch gaan werken, terwijl dat voor 69 procent afhankelijk is van hoe ziek zij zich voelen. In Italië en Duitsland wordt er het minst gelet op de gezondheidstoestand. Respectievelijk 54 en 41 procent van de werknemers gaf aan onder alle omstandigheden te gaan werken.

Bron: Stepstone, 26 april 2007

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek