loading
views

Vakantiekrachten zorgen voor veel werk

26 april 2007

Iedere zomer krijgen werkgevers te maken met vakantiekrachten en daarbij behorende administratieve rompslomp.

Bijna 20% van de Nederlandse ondernemers heeft vakantiewerkers nodig. Bijvoorbeeld vanwege meer bezoekers in horeca en pretparken, vanwege zomeroogsten of vakantiepost of simpelweg om verlofverzuim van eigen medewerkers op te vangen. In de warmste weken is gemiddeld zo n 1 op de 6 werknemers een tijdelijke vakantiekracht. Dat betekent veel werk met name administratie en verloning. Het uitbesteden van salarisverwerking en juridisch werkgeverschap, de zogenaamde payroll solutions, levert tijdbesparing, minder stress én lagere kosten op.

Vakantiebaan uitkomst
Voor veel jongeren en anderen is een vakantiebaan een uitkomst. Een vakantiebaan kun je op verschillende manieren vinden: inschrijving bij een uitzendbureau, een vacaturebank, zelf online op zoek gaan of teruggaan naar de vakantiebaan van vorig jaar. Voor de werkgever die er op tijd bij is, met vacaturemeldingen of een aantrekkelijke website, is de werving van tijdelijke krachten voor de zomer meestal niet het grootste probleem. Dat komt pas als ze eenmaal binnen zijn.

Verloning en administratie
Voor elke kracht moet een contract worden opgesteld en moet verloning worden geregeld. Persoonsgegevens moeten worden bijgehouden, evenals het tegoed aan vakantiedagen en het ziekteverzuim. Werkgevers kunnen nu bij uitbesteding van payroll solutions verschillende niveaus van dienstverlening afnemen: alleen verloning en juridisch werkgeverschap, of ook uitbetaling van loon bij ziekte of zelfs HRM-dienstverlening op maat, bijvoorbeeld opleidingen of ziekteverzuimbeheersing.

Bron: Manpower, 26 april 2007

 

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek