loading
views

USG boekt een derde meer winst

26 april 2007

De uitzender USG heeft in het eerste kwartaal een nettowinst geboekt van 24,5 miljoen euro. Dat is een stijging van 36,9 procent, zo bleek uit de cijfers die USG donderdag presenteerde. De stijging is te danken aan de aantrekkende economie.

Vooral de uitzendmarkt in Frankrijk en Duitsland groeide. De omzet over het eerste kwartaal groeide met 14,5 procent naar 906 miljoen euro. Dit was iets lager dan de verwachting van analisten, die gemiddeld rekenden op een omzet van 912 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat was met een stijging van 35,1 procent naar 49,7 miljoen euro hoger dan verwacht.

Groei Nederlandse markt
USG behaalde een groei van 14,1 procent op de Nederlandse markt. Dit is hoger dan de marktgroei van 13,2 procent. België en Luxemburg bleven enigszins achter bij de verwachtingen van het bedrijf. Daar nam de omzet toe met 8,4 procent. Dit kwam doordat USG zich in die landen meer richt op hoge marges en minder op groei. Frankrijk en Duitsland groeiden sterk, met respectievelijk 19,2 en 35,9 procent.

Margedoelstelling
De uitzender stelt zijn margedoelstelling voor 2007 naar boven bij, van 6,5 naar 7 procent. Voor dit jaar verwacht USG ’eenzelfde aanhoudende autonome groei’.

Bron: USG, 26 april 2007

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek