loading
views

Internationaal recruitment; Nederland scoort

26 april 2007

Mulinationals als Philips, Shell, KLM en Heineken zijn aantrekkelijk en bepalend voor Nederland als vestigingsland. Nederland staat op de tiende plaats onder Europese werknemers, maar wetgeving werkt nog steeds belemmerend.

Achttien procent van de Europese werknemers zou in Nederland willen werken. Hiermee staat Nederland op de tiende plaats van landen die aantrekkelijk zijn om in te werken. Landen als onder meer de Verenigde Staten (35%), Engeland (34%) en Frankrijk (30%) scoren aanzienlijk beter. Waar in Engeland maar liefst 88% van de ondervraagden wel eens een avontuur in het buitenland aan wil gaan, wil maar 49% van de Nederlandse werknemer dat. Dit blijkt uit onderzoek van de Intelligence Group in samenwerking met Stepstone onder 21.000 personen verspreid over negen Europese landen.

Redenen buitenlandse werknemers divers
In Nederland wordt bij het werven van personeel in 31% van de gevallen over de grens gekeken bij het aantrekken van nieuwe medewerkers (Duitsland 55%, Denemarken 53%). De redenen om buitenlandse werknemers naar Nederland te halen zijn divers, zoals de internationale werkomgeving van de vragende werkgever en met name tekorten op de arbeidsmarkt zijn daarin de hoofdredenen. “In Nederland proberen de grote bedrijven met name buitenlandse ICT-ers en technici te interesseren voor een carrièrepad in Nederland. Nederlandse werkgevers zoeken het daarbij vooral niet te ver weg. De Nederlandse bedrijven proberen met name Belgen, Duitsers en Engelsen te werven. Uiteindelijk blijken taalproblemen (43%), wetgeving (41%) en het nagaan van referenties (26%) hete hangijzers en beperkend te werken. Wat dat betreft is er voor de Europese landen nog een flinke weg te gaan. Neem nu het immigratiebeleid in Nederland. Sinds maart 2006 is het beleid in Nederland op dit punt restrictiever geworden. Dit bemoeilijkt het aantrekken van werknemers uit het buitenland door Nederlandse werkgevers “, aldus Yumi Stamet, manager van de Intelligence Group International.

Multinationals
Stamet: “Het is belangrijk dat Nederland z’n multinationals koestert. Zeker de trek van een aantal hoofdkantoren naar Amsterdam is een belangrijk pluspunt in de aantrekkelijkheid op de internationale arbeidsmarkt. Expats willen in het centrum van de culturele smeltkroes zitten. Daar waar het gebeurt. Amsterdam fungeert wat dat betreft als een magneet. Zeker nu beursgenoteerde bedrijven steeds meer onder druk komen te staan van activistische hedgefunds is het belangrijk om ook het werkgelegenheidsvraagstuk en de aantrekkelijkheid van Nederland niet uit het oog te verliezen. Want als er al te flink wordt opgeknipt verliezen we mogelijk onze tiende plaats en daarmee een belangrijk potentieel op de internationale arbeidsmarkt dat hard nodig is om de vergrijzing en de economische groei in Nederland op te vangen.”

Bron: Intelligence Group, 26 april 2007

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek