loading
views

Uitzendbureaus aanhoudend optimistisch

25 april 2007

De zakelijke dienstverleners zijn nog altijd zeer optimistisch gestemd. Het aantal ondernemers dat verwacht meer orders te ontvangen en een hogere omzet te boeken in het tweede kwartaal van 2007 overtreft ruimschoots het aantal dat een afname voorziet. Na een lichte terugval in het eerste kwartaal is het optimisme weer net zo groot als in het vierde kwartaal van 2006.

De ondernemers hebben ook een positieve kijk op de ontwikkeling van de werkgelegenheid in hun branche. Van de zakelijke dienstverleners verwacht 38 procent meer mensen in dienst te nemen in het tweede kwartaal. Daarentegen denkt maar 7 procent de personeelsomvang in deze periode te verminderen. Een tekort aan arbeidskrachten wordt door 3 van de 10 ondernemers gezien als belemmering voor de productie, 6 van de 10 ervaren echter geen belemmering. 

Orderontvangst positief
Over de ontvangen orders in het eerste kwartaal van 2007 zijn de ondernemers positief gestemd. Sinds het vierde kwartaal van 2005 zijn er per saldo steeds meer ondernemers die de orderontvangst, gelet op de tijd van het jaar, als goed beoordelen. De ondernemers in de zakelijke dienstverlening zijn ook zeer te spreken over het algemeen economisch klimaat in ons land. Hun oordeel over deze indicator verbeterde flink en bereikte de hoogste waarde sinds de start van de waarneming begin 2003. 

Drie branches
De conjunctuurtest in de zakelijke dienstverlening peilt de stemming van ondernemers in drie branches: leasebedrijven, computerservicebureaus en overige zakelijke dienstverlening (waaronder uitzendbranche, reclamebureaus, schoonmaakbranche, ingenieursbureaus en accountants- en administratiekantoren). 

Bron: CBS, 25 april 2007

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek