loading
views

Sterke omzetgroei Randstad

25 april 2007

Randstad wil in de Verenigde Staten voet aan de grond krijgen bij middelgrote bedrijven. Zo wil het uitzendbedrijf de resultaten in het land opkrikken. Dat zei bestuursvoorzitter Ben Noteboom in een toelichting op de eerstekwartaalcijfers die het bedrijf woensdag publiceerde.

De uitzendorganisatie heeft in de VS onder meer te lijden onder de moeilijke omstandigheden in de bouwsector, waarin Randstad vooral actief is. Er worden minder huizen gebouwd door de hypotheekcrisis waar de VS onder gebukt gaat. Daardoor zag Randstad de omzetgroei in de VS afvlakken. Voor het tweede kwartaal verwacht het uitzendbedrijf dat de Amerikaanse uitzendmarkt verder verzwakt.

Verschuiving activiteiten
De onderneming probeert tegengas te geven door haar activiteiten te verschuiven. Het bedrijf heeft 140 mensen aangenomen om de uitzendmarkt voor middelgrote bedrijven te bewerken. Deze markt kan Randstad meer marge opleveren dan bij grote bedrijven mogelijk is. De onderneming gaat daarmee de concurrentie aan met bijvoorbeeld de Amerikaanse uitzendgigant Manpower.

Margeverbetering
In de uitzendmarkt voor grote klanten is Randstad ook begonnen met margeverbetering. Noteboom: “Een deel van de contracten met grote klanten hebben we aangepast naar zogenoemde ’in-house’ contracten om de vertraging op te vangen.” Randstad levert twee medewerkers voor personeelszaken. Zij zorgen voor de aanlevering van flexibele krachten als dat nodig is. Daarmee kan Randstad bedrijven voor langere tijd aan zich binden.

Rooskleurig
Ondanks de vertraging van de groei in Amerika zag het eerste kwartaal van 2007 er rooskleurig uit. De omzet kwam uit op 2,1 miljard euro, 16 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst bedroeg 71,5 miljoen euro, bijna 50 procent meer dan afgelopen jaar.
In Nederland lag de marktgroei op 15 procent. Dat komt neer op een kleine afzwakking ten opzichte van eerdere kwartalen. De vertraging is in lijn met de marktontwikkelingen in de uitzendbranche. Verder is de verwachting dat Europa en Azië een aanhoudende “gezonde” groei laten zien.

Bron: Randstad, 25 april 2007
    
     


Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek