loading
views

04 2007 – Versnellen arbeidsproductiviteitsgroei in Nederland

Datum       April 2007
Titel   Versnellen arbeidsproductiviteitsgroei in Nederland
Erop of Eronder
Auteur/Bron   McKinsey & Company i.o.v Ministerie van Economische Zaken
Document   Arbeidsproductiviteitsgroei.pdf
     
Samenvatting   Vorig jaar heeft het ministerie van Economische Zaken McKinsey & Company in samenwerking met Professor E. Bartelsman gevraagd te onderzoeken waar in een aantal verschillende marktsectoren nog belangrijke kansen liggen voor verbetering van de arbeidproductiviteit per uur en welke rol de overheid kan spelen om deze verbeteringen mogelijk te maken.
Daarbij is gekozen voor de beproefde aanpak van het McKinsey Global Institute: namelijk het  identificeren van kansen op een zo concreet mogelijk niveau, vanuit bedrijfseconomische analyse van een specifieke en homogene (sub)sector en vervolgens het bepalen waarom deze kansen nu nog niet worden gerealiseerd en welke barrières daarbij relevant zijn. In deze methodiek wordt arbeidsproductiviteitsgroei centraal gesteld. Uiteindelijk zal Economische Zaken ook de andere maatschappelijke belangen bij beleidsbepaling meenemen. De studie richtte zich op de sectoren Detailhandel, Groothandel, Transport & Logistiek, Bouw en Metaal.

FlexService levert software voor flexibele arbeid.  

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek