loading
views

FNV komt op voor ZZP’er

24 april 2007

Frank Heemskerk, Staatssecretaris van Economische Zaken, kreeg op 23 april de notitie de Dynamische Driehoek. In deze notitie staat hoe de sociale en economische knelpunten waar de zzp’er  tegenaan loopt, opgelost kunnen worden.

Hoewel zelfstandig ondernemers niet meer weg te denken zijn uit onze huidige economie, nemen zij in Nederland nog steeds een bijzondere positie in en is de huidige wet- en regelgeving nog niet ingesteld op deze steeds groter wordende groep. Verschillende sociale en economische knelpunten vormen nog steeds een struikelblok voor startende zzp’ers en verhogen de drempel voor mensen die voor zichzelf willen beginnen. FNV Zelfstandigen heeft deze knelpunten én aanbevelingen om deze knelpunten weg te nemen, gebundeld in de notitie ‘Dynamische Driehoek’.

De belangrijkste punten uit deze notitie:

  • Fiscale erkenning als ondernemer: de FNV pleit voor het afschaffen van de absolute 1.225-uren-grens en wil deze naar rato toepassen op parttime zzp’ers, hybride starters en starters later in het jaar, zodat ook deze ondernemers – eveneens naar rato – in aanmerking kunnen komen voor de startersaftrek en investeringsaftrek.
  • De FNV wil dat de regels voor de aftrekmogelijkheden voor kantoor- en werkruimte aan huis voor zzp’ers worden aangepast.
  • De FNV pleit voor een betaalbare mogelijkheid voor zzp’ers om zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid.
  • De FNV pleit voor minder administratieve lastendruk voor zzp’ers en meer aandacht vanuit de overheden voor de specifieke en bijzondere positie van de zzp’ers.
  • De FNV wil dat de aanbestedingsregels van de overheid worden aangepast zodat ook zzp’ers of samenwerkingsverbanden van zzp’ers kunnen meedingen naar overheidsopdrachten.

Bron: FNV Zelfstandigen, 24 april 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek