loading
views

Meer scholing voor flexwerkers

17 april 2007

Talenten van flexwerkers blijven te vaak onbenut. Mensen met tijdelijke arbeidscontracten verdienen scholingsmogelijkheden en op termijn uitzicht op een vaste baan. Dat is de kern van de petitie die CNV-voorzitter René Paas op dinsdag 17 april in de Tweede Kamer zal overhandigen aan Jan de Wit, voorzitter van de vaste kamercommissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

“Nu worden flexwerkers te vaak aan het lijntje gehouden terwijl ze na bewezen diensten veel te gemakkelijk in de WW belanden. Dat moet afgelopen zijn,” vindt de CNV-voorzitter. 

Evaluatie Flexwet
Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid komt waarschijnlijk eind deze maand met een evaluatie van de Wet Flexibiliteit en Zekerheid, ook wel bekend als ‘Flexwet’. Het CNV loopt hierop vooruit en heeft op basis van eigen onderzoek de Flexwet en de positie van mensen met tijdelijke arbeidscontracten tegen het licht gehouden. Dit heeft geresulteerd in een petitie met zeven concrete verbetervoorstellen die dinsdag aan de Tweede Kamer wordt aangeboden.

Bron: CNV, 17 april 2007

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek