loading
views

TMC koopt Adapté

16 april 2007

Adapté Bouwkunde & Civiele Techniek adviseert en ondersteunt haar opdrachtgevers binnen elke fase van bouwkundige en civiel technische projecten en/of bij capaciteitsknelpunten, door de inzet van hoog opgeleide vakspecialisten. Adapté heeft ruim 165 medewerkers. In 2006 behaalde het Amersfoortse bedrijf een omzet van circa Euro 10 miljoen en een bedrijfsresultaat (EBIT) van Euro 2,8 miljoen. Adapté zal als onderneming in haar huidige vorm blijven voortbestaan.

De overname betekent voor TMC een versteviging van haar positie binnen de niche van hoogwaardige, technische & ICT detacheringsmarkten en draagt tevens bij aan een verdere diversificering binnen nieuwe markten. Door de bundeling van krachten wordt een uitbreiding gerealiseerd van de klantenportfolio naar (semi) overheid, gemeentelijke ingenieursbureaus en woningbouwcorporaties. Tevens rekent Adapté een breed scala aan ingenieursbureaus, architectenbureaus en bouwbedrijven tot haar klanten.

Synergievoordelen
Beide ondernemingen voorzien dat synergievoordelen behaald kunnen worden op het gebied van werving en binding van medewerkers aan de organisatie. Zowel TMC als Adapté kennen binnen de nichemarkt een vergelijkbare cultuur en ondernemersgeest van haar professionals. Deze overeenkomsten zullen naar verwachting de onderlinge integratie vereenvoudigen. Het management en oprichters van Adapté zien het voornemen als een goede strategische stap, constructief en toekomstgericht.

Transactieprijs
TMC heeft de intentie om 100% van de aandelen te kopen van Adapté. De aandeelhouders en directieleden van Adapté zullen als aandeelhouders van TMC en als directie van Adapté actief blijven binnen de onderneming. Indien de overname doorgang vindt, zullen de resultaten van Adapté conform IFRS worden opgenomen in de geconsolideerde cijfers van TMC, op het moment van sluitingsdatum. Naar verwachting zullen de resultaten reeds in 2007 bijdragen aan de winst per aandeel. De transactieprijs zal niet meer dan 6 tot 7 keer EBIT bedragen.

Bron: TMC, 16 april 2007


Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek