loading
views

Uitzendbureau voor wethouders

13 april 2007

Drie oud-wethouders in Brabant beginnen een uitzendbureau voor wethouders. Gemeenten kunnen voor een periode van maximaal zes maanden een wethouder inhuren totdat een geschikte wethouder is gevonden.

De stichting Interim Wethouders Netwerk (IWN) is een initiatief van Peer Verkuijlen (53, GroenLinks), Mart Smits (55, PvdA) en Johan Smeulders (55, PvdA). Het netwerk wil politiek onafhankelijk zijn en neutraal opereren. De uitzendkracht-wethouders bemoeien zich niet met de lokale partijpolitiek maar gaan uitsluitend besturen.

Standaardtarief
De ervaren wethouders die IWN levert, gaan werken voor een standaardtarief, al naar gelang de grootte van een gemeente. Eventuele extra inkomsten worden aan goede doelen geschonken. Het werkgebied van IWN is zestig kilometer rond Bernheze N.Br.

Op korte termijn inzetbaar
De stichting heeft tien oud-wethouders geselecteerd die op korte termijn inzetbaar zijn. Het is de bedoeling dat ze hooguit zes maanden in een bestuurscollege zitten, tot het moment dat de raadsfracties een wethouder binnen eigen gelederen hebben gevonden.

Bron: Gemeente.nu, 13 april 2007

 

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek