loading
views

Problemen bij Otto Uitzend Kracht

12 april 2007

De oprichter van uitzendbureau Otto Uitzend Kracht blijkt in een eerder faillissement schuldig aan schending van de boekhoudplicht en onbehoorlijk bestuur. Gedupeerden eisen dat VVD-coryfee Hans Wiegel zich terugtrekt uit de adviesraad.

Ruim twee jaar zit Hans Wiegel in de raad van advies van Otto Uitzend Kracht. Het snel groeiende uitzendbureau, dat vooral bekend is omdat het arbeidskrachten uit Polen naar Nederland haalt, werd in 1999 opgericht door ondernemer Frank van Gool.

Onbehoorlijk bestuur
Oprichter Frank van Gool blijkt echter niet van onbesproken gedrag. In 1999 was hij betrokken bij een trits faillissementen. Minstens een van die faillissementen was volgens de rechtbank in Den Bosch het gevolg van onbehoorlijk bestuur door Van Gool. Gedupeerden eisen dat Wiegel zich terugtrekt uit de raad van advies.

Geen commentaar
Wiegel laat via zijn assistente weten zich te onthouden van commentaar. Dat loopt via de voorzitter van de raad van advies. Volgens voorzitter Van de Beek heeft de raad Van Gool vorige week om een toelichting verzocht. Daarbij heb ik hem recht op de man af gevraagd of hij er bij de faillissementen onbehoorlijk bestuur is geconstateerd. Hij heeft dat ontkend. Als blijkt dat het anders zit, is er voor ons … eh … een nieuw beslissingsmoment aangebroken.

Tandenknarsend toekijken
De gedupeerden zien tandenknarsend toe hoe Van Gool zich de laatste jaren afficheert als geslaagd ondernemer. Als directeur van Otto Uitzend Kracht, dat hij oprichtte na het faillissement in 1999, duikt hij regelmatig op in Het Financieele Dagblad, het televisieprogramma van Harry Mens en het Stan Huygens Journaal, de society-rubriek van De Telegraaf. De faillissementen komen daarbij nooit aan de orde.

Bron: FEM Business, 12 april 2007

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek