loading
views

Werkgever verantwoordelijk thuiswerkplek

6 april 2007

De inrichting van een thuiswerkplek valt ook onder de verantwoordelijkheid van een werkgever. Dat blijkt uit een uitspraak van het Gerechtshof in Amsterdam, die een werkgever aansprakelijk stelde voor de RSI-aandoening van een werkneemster.  

Uit de uitspraak van het gerechtshof blijkt dat de werkgever verantwoordelijk is voor de arbeidsomstandigheden op de thuiswerkplek, indien de werknemer met een zekere regelmaat vanuit huis werkt. Zo moet de arbeidsplaats van een thuiswerker zodanig zijn ingericht dat de arbeid zoveel mogelijk zittend op ergonomisch verantwoorde wijze kan worden verricht.

Werkgever aansprakelijk
De uitspraak in hoger beroep betreft een werkneemster van een pensioenbedrijf die gedeeltelijk op het bedrijf werkte en gedeeltelijk thuis. Na een paar maanden meldde zij zich ziek, waarna de bedrijfsarts RSI vaststelde. Bij een WAO-keuring werd ze uiteindelijk voor 80 tot 100 procent arbeidsongeschikt verklaard. De werkneemster stelde haar werkgever aansprakelijk voor de ontstane schade. Ze wees daarbij op de hoge werkdruk en de ergonomisch niet verantwoorde werkplekken, zowel op het bedrijf als thuis. Voor het thuiswerk had de werkgever alleen een pc ter beschikking gesteld.

Bron: Gerechtshof Amsterdam, 6 april 2007

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek