loading
views

Meest gewilde werknemers

5 april 2007

Uit het jaarlijkse onderzoek van Manpower naar de most wanted medewerkers blijkt dat 41% van de werkgevers wereldwijd moeite heeft om de juiste mensen te vinden (2006: 40%). Dat geldt vooral voor salesmanagers, vaklieden en technici. In 27 landen en gebiedsdelen werden 37.000 werkgevers ondervraagd. In Nederland deden 770 werkgevers mee.

De top tien van in Nederland meest gewilde werknemers voor 2007 is:
1. Technici
2. Vaklieden
3. Chauffeurs
4. Managers
5. Accountants en andere financiële medewerkers
6. Administratieve/secretariële medewerkers
6. Koks
6. Productiemedewerkers
9. Engineers
9. Salesmanagers

Voor 2006 was dat:
1. Vaklieden
2. Verpleegkundigen
3. Managers
3. Productiemedewerkers
5. Juridisch personeel
5. Leerkrachten
7. Accountants
8. Monteurs
10. Technici
10. Electriciens
10. Administratieve/secretariële  medewerkers

Structurele aandacht
Hans Leentjes, algemeen directeur van Manpower Nederland: Het Manpower-onderzoek geeft duidelijk aan dat er in Europa een tekort aan vaklieden is. We zien dan ook dat met name deze schaarste in veel landen leidt tot inzet van medewerkers uit het buitenland. In 2006 publiceerde Manpower een Witboek onder de titel Toenemend tekort aan talenten: richtlijnen voor de toekomst. Volgens Leentjes hebben de aanbevelingen daarin bepaald niet aan kracht ingeboet. In een krappe arbeidsmarkt en bij dreigende vergrijzing komen steeds weer dezelfde problemen naar boven. Manpower pleit er dan ook voor dat niet alleen nu, maar vooral ook structureel aandacht besteed gaat worden aan onderwijs, opleiding, herscholing en bijscholing, aan integratie en strategische migratie, aan flexibiliteit en aan functieherziening.

Gezocht
Salesmanagers zijn het meest gewild in acht landen of gebiedsdelen: Verenigde Staten, Japan, Hong Kong, Taiwan, Singapore, Nieuw-Zeeland, Ierland en Peru. Voor vaklieden is het meest emplooi in Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, Spanje, Zweden, Italië, België, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Vergeleken met 2006 zijn IT-ers en administratieve medewerkers minder schaars en zijn bijvoorbeeld financiële medewerkers meer in trek.

Wereld / EMEA
Wereldwijd ziet de top tien van most wanted-medewerkers er voor 2007 als volgt uit:
1. Salesmanagers
2. Vaklieden
3. Technici
4. Engineers
5. Accountants en andere financiële medewerkers
6. Ongeschoolde arbeiders
7. Productiemedewerkers
8. Chauffeurs
9. Managers
10. Machinewerkers

Voor EMEA (Europa, Midden-Oosten, Afrika):
1. Vaklieden
2. Technici
3. Engineers
4. Salesmanagers
5. Chauffeurs
6. Administratieve/secretariële medewerkers
7. Koks
8. Ongeschoolde arbeiders
9. Accountants en andere financiële medewerkers
10. Horecamedewerkers

Arbeidsmarktstrategieën
Leentjes: Uiteraard betekent dat niet dat functies die niet (meer) voorkomen in de top tien niet vacant zijn. Eerder laat het zien dat werkgevers hun arbeidsmarktstrategieën beter op orde krijgen. Combinaties van outsourcing, in-sourcing, on- en offshoring en automatisering worden ingezet om de workflow beter te beheersen. Toch blijkt uit een onderzoek van McKinsey onder CEO’s dat talentmanagement en businessstrategie nog veel beter op elkaar kunnen worden afgestemd en dat talentmanagement meer aandacht van het senior management behoeft.

Bron: Manpower, 5 april 2007

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek